• MIFNE ÎN ROMÂNIA

Proiectul se derulează prin Asociaţia Punct de Cotitură în Autism Timpuriu, organizaţie non-profit înfiinţată la începutul anului 2021, în oraşul Piatra Neamţ, având misiunea de a îmbunătăţi calitatea vieţii familiilor cu copii cu autism.

Îşi propune faclilitarea accesului familiilor cu bebeluşi aflaţi la risc de a dezvolta autism la servicii psihologice adaptate acestei categorii de vârstă care să cuprindă: diagnostic clinic precoce (în primul an de viaţă), consiliere parentală şi interveţii intensive timpurii, sub vârsta de doi ani. Acest demers preupune parcurgerea mai multor etape (2021-2023).

Autismul întrerupe funcţionalitatea sistemului familial (Neta Alonim)

Fondurile adunate de asociaţie sunt valorificate preponderent, într-o primă etapă, pentru aducerea metodei Mifne în România. Abordarea Mifne are un caracter unic pe glob prin faptul ca abordează familia ca întreg în procesul terapeutic al bebeluşului.

 Asociaţia şi-a propus, în colaborare cu Centrul Mifne din Israel, să acrediteze în România un centru de diagnostic precoce şi interveţie intensivă timpurie pentru bebeluşii aflaţi la risc de a dezvolta autism şi familiile lor.