VREAU SĂ REDIRECŢIONEZ 3,5% DIN IMPOZIT PE VENIT

CE ESTE NECESAR SĂ ŞTIU?

Redirecţionând 3,5% produci SCHIMBAREA

În fiecare an contribuabilii care plătesc impozit pe venit (salariu, drepturi de autor, pensie, dividende etc.) pot redirecționa un procent de 3.5% către o organizație non-profit, alegând o cauză socială. În acest fel vei şti cum anume sunt valorificaţi banii tăi, care nedirecţionaţi rămân la bugetul de stat.

Ce reprezintă suma pe care urmează să o redirecţionez?

Completarea formularului 230 este alegerea ta despre cum să fie folosiţi banii deja viraţi la bugetul de stat. Redirecţionarea a 3.5% din impozitul pe venit salarii NU reprezintă o donaţie, deoarece foloseşti o parte din banii viraţi statului, ca impozit pe veniturile din 2021.

Cum vor fi folosiţi banii redirecţionaţi de către mine?

Banii tăi înlesnesc înfiinţarea şi dezvoltarea Centrului Mifne România şi vor fi cu grijă valorificaţi în acţiunile proiectului Mifne România.

Despre etapele proiectului Mifne pentru România

Proiectul se derulează prin Asociaţia Punct de Cotitură în Autism Timpuriu, organizaţie non-profit înfiinţată la începutul anului 2021, în oraşul Piatra Neamţ, având misiunea de a îmbunătăţi calitatea vieţii familiilor cu copii cu autism. Îşi propune faclilitarea accesului familiilor cu bebeluşi aflaţi la risc de a dezvolta autism la servicii psihologice adaptate acestei categorii de vârstă care să cuprindă: diagnostic clinic precoce (în primul an de viaţă), consiliere parentală şi interveţii intensive timpurii, sub vârsta de doi ani. Acest demers preupune parcurgerea mai multor etape (2022-2023).

Fondurile adunate de asociaţie sunt valorificate, într-o primă etapă, pentru aducerea metodei Mifne în România. Asociaţia şi-a propus, în colaborare cu Centrul Mifne din Israel, să acrediteze în România un centru de diagnostic precoce şi interveţie intensivă timpurie pentru bebeluşii aflaţi la risc de a dezvolta autism şi familiile lor. Metoda Mifne are un caracter unic pe glob prin faptul ca abordează familia ca întreg în procesul terapeutic al bebeluşului. 

PLATA LICENŢEI MIFNE

TRAINING MIFNE

Training-ul a 10 psihologi români (care vor însoți într-o primă etapă familii din România selectate pentru terapie intensivă la Centrul Mifne din Israel), urmat de perioada de supervizare.

TRAINING ESPASSI

Formarea a 12 medici de specialitate din tară pentru diagnostic precoce în autism (Scala de diagnostic precoce ESPASSI).

SPAŢIU TERAPEUTIC

Amenajarea în orașul Piatra Neamț a unui spațiu de lucru în acord cu standardele Centrului Mifne din Israel.

CONŞTIENTIZARE

Acţiuni constante de conştientizare a publicului larg, a părinţilor la început de drum şi a viitorilor părinţi, despre existenţa semnelor timpurii în primul an de viaţă al bebeluşului.

DIAGNOSTIC PRECOCE

Facilitarea diagnosticului timpuriu pentru bebeluşii aflaţi la risc de a dezvolta autism şi identificarea familiilor care necesită sprijin în acest sens, cu acces gratuit la diagnostic.

GHIDAJ PARENTAL

Consiliere parentală pentru părinţii care au bebeluşi identificaţi la risc de a dezvolta autism.

INTERVENŢIE INTENSIVĂ TIMPURIE

Intervenţie intensivă timpurie în centrul nou acreditat din România pentru familiile identificate cu bebeluşi aflaţi la risc ridicat de a dezvolta autism.

INSTRUCŢIUNI DE COMPLETARE A FORMULARLUI 230

 • CINE POATE COMPLETA FORMULARUL?

  Persoanele cu VENITURI DIN SALARII şi PENSII

  Dacă ai avut statut de salariat în anul 2021, indiferent de norma (full time sau part time), poti completa declaraţia 230 şi susţine astfel acţiunile asociaţiei noastre.

  Persoanele care au avut pensie mai mare de 2000 RON lunar în anul 2021 pot direcționa 3,5% din valoarea impozitului de venit.

  Dacă nu cunoști suma corespunzătoare a 3,5% din impozit lasă căsuța necompletată. Va fi calculată de către autoritățile fiscale.

 • CUM SE PROCEDEAZĂ ÎN CAZUL VENITURILOR DIN ACTIVITĂŢI INDEPENDENTE?

  Pentru venituri din activităţi independente se completează Declarația Unică.

  Roagă contabilul să adauge la secțiunea 6 a declaraţiei, la punctul B, datele Asociaţiei Punct de Cotitură în Autism Timpuriu: CIF: 43567913, Cont lei:  RO45BTRLRONCRT0579834001

 • UNDE SE DEPUNE FORMULARUL?

  Declarația se poate depune direct la sediile ANAF sau poate fi trimisă prin posta la sediul ANAF arondat localităţii de domiciliu de pe CI (localităţile arondate trezoreriei ANAF) SAU se colectează cu ajutorul voluntarilor APCAT (care se vor deplasa pentru a ridica declaraţia direct de la tine) SAU te rugăm sa o trimiţi către ONG-l nostru pe adresa de e-mail office@mifne.ro în vederea depunerii de către persoanele împuternicite de asociaţie.

 • PÂNĂ LA CE DATĂ POT DEPUNE FORMULARUL 230?

  Perioada de depunere este Ianuarie-Mai 2022. Termenul limită este în data de 25 Mai 2022. Te sfătuim să nu amâni depunerea până în ultimul moment, riscul fiind ca formularul să nu poată fi procesat la timp.

 • CUM ŞTIU CA FORMULARUL A FOST DEPUS?

  Vei primi ulterior acasă prin poştă o notificare de la ANAF cu confirmarea gestului tău, la care nu este necesar să răspunzi.

Descarcă formularul 230 PDF

Accesează link-ul de mai jos. Descarcă formularul şi apoi listează-l. Completează datele personale, bifează opţiunea 1 an/2 ani. Semnează-l. Scanează varianta completată şi trimite-o pe adresa de email: office@mifne.ro  

Noi ne vom ocupa de depunerea formularului pentru tine. Vei primi ulterior acasă notificare scrisă de la ANAF cu confirmarea gestului tău.

Completează formularul online

Accesează link-ul de mai jos. Completeaza datele tale personale. Bifează optiunea: 1 an/2 ani. Semnează direct pe ecran cu mouse (daca esti pe laptop sau calculator) sau touchscreen (daca esti pe telefon).

Ai completat și semnat direct pe ecran? După apăsarea butonului GENEREAZĂ PDF, printr-un mesaj pop-up vei putea descărca formularul 230 în format PDF/Imagine pe care îl poți trimite apoi pe adresa de email a ONG-ului: office@mifne.ro

Este foarte important să trimiți pdf-ul descărcat prin email către organizația noastră pentru pentru a ne putea ocupa de depunerea acestuia. Vei primi ulterior acasă notificare scrisă de la ANAF cu confirmarea gestului tău. Îţi multumim!