• Vocea proiectului Mifne România

Proiectul Mifne România

Patronat de Nicolae al României

Proiectul Mifne România este un proiect cu impact, ce adună alături oameni cu dorinţa de a contribui, a căror voce poate produce o schimbare pentru România.

Suntem onorați că Nicolae al Romaniei, nepotul Regelui Mihai I, împreună cu soția sa Alina-Maria de Roumanie, prin deschiderea şi empatia lor, şi-au îndreptat atenția către conceptul Mifne şi se implică în demersul asociației Punct de Cotitură în Autism Timpuriu, care, în colaborare cu Centrul Mifne Israel, îşi propune să acrediteze în România un centru de diagnostic precoce şi intervenție intensivă timpurie pentru bebelușii aflați la risc de a dezvolta autism şi familiile lor. Considerăm că avem valori comune şi misiunea de a ajuta comunitatea în care trăim este de a îmbunătăţi calitatea vieții familiilor care au copii cu autism. Le mulțumim pentru colaborarea în acord cu parteneriatul româno-israelian.

Nicolae al României

Membru onorific al APCAT

Preşedinte de Onoare al asociaţiei

“Vreau să fiu implicat, să fiu o voce, să trimit mesajul mai departe, să fie auzit de toată lumea. Cum poţi să identifici anumite semne ale autismului, ce este de făcut? Pentru România suntem doar la început. Trebuie să începem de undeva. Sper că împreună, misiunea ta, misiunea noastră va fi una lungă şi cu succes.” Nicolae al României

Alina-Maria a României

Membru onorific al APCAT

Ambasador al campaniei de conștientizare a semnelor timpurii în autism

“Cred că este nevoie de mult curaj din partea părinţilor. Aici intervine şi misiunea noastră de a ajuta aceşti părinţi. Este greu să fii în situaţia lor. Putem ajuta făcând cunoscută această metodă … ştiu că semnele timpurii ale autismului sunt o noutate.” Alina Maria a României

În Octombrie 2018 a avut loc întâlnirea între Nicoale al României şi Dr. Hanna Alonim, director şi membru fondator al Centrului Mifne Israel, membră a Comitetului de Cercetare Helsinki, a Centrului Medical Ziv, Israel şi a Comitetului ICF Core Set pentru ASD, Stockholm, 2016. Întâlnirea a avut loc în Bucureşti cu ocazia Conferinţei Internaţionale de Autism IACB, organizată de Asociaţia AITA.

Nicolae al României, născut pe 01.04.1985 în Meyrin, Elveţia, este nepotul Regelui Mihai I al României. Născut și crescut în străinătate, a vizitat pentru prima data România în 1992, când avea vârsta de doar 7 ani, cu ocazia primei vizite a bunicului său după începutul exilului din 1948. Acel moment este considerat de Nicolae un moment de neuitat din istoria țării noastre, foarte puternic și emoționant. A urmat pașii familiei sale și a revenit în România în 2012 pentru a continua misiunea înaintașilor săi, activând în mediul educațional, social și cultural, organizând și patronând diferite inițiative și proiecte.

Nicolae al României patronează proiectul Mifne România, având titlul de Presedinte Onorific al asociaţiei, iar soţia sa Alina-Maria de România este Ambasador al misiunii asociaţiei.

Cuplul sprijină cauza copiilor cu autism, susţinând identificarea semnelor timpurii în autism – din primul an de viaţă al sugarilor, abordarea familiei ca întreg în tratarea autismului şi intervenţia intensivă timpurie sub vârsta de doi ani, care poate schimba destine. Mai multe despre povestea Mifne vezi aici.